lördag 19 maj 2012

Guds eld

När Guds eld börjar flamma tinar det frusna upp, förtalets, otrons och högmodets skräphögar börjar spraka. Jesus vill komma in i våra hjärtan, och hjärtedörren öppnas endast inifrån - Jesus tränger sig inte in i en stängd dörr. "Se, jag står vid dörren och klappar, den som öppnar till honom skall jag gå in och hålla måltid med, och han med mig," Upp 3:20. Vi skall bli uppfyllda av gädje i honom genom försoningen. Johannes vittnade och sa: "Han skall döpa er i helig Ande och eld." Och Innan Jesus for upp till himlen sa han till sina lärjungar:"Stanna kvar i Jerusalem tills ni blivit beklädda med kraft från höjden,Luk 24:49.


De lydde Jesus och gick upp i övre salen tillsammans var de 120 personer. De bad en dag, två dagar, sju dagar och så plötsligt kom från himlen ett dån, som när en våldsam storm drar fram och det fyllde hela huset där de satt och tungor som av eld visade sig för dem och fördelade sig och satte sig på var och en av dem, och började tala främmande språk eftersom Anden ingav dem att tala. Människor samlades och de såg och hörde dem tala på deras eget språk om Guds väldiga gärningar, Apg 2:1-11.


Det är denna eld vi behöver som bränner bort allt skräp och gör oss till brinnande kanaler för Guds rike. Detta är en bön i mitt eget liv.


'Detta är alltså vad skriften säger:'Omvändelse och syndernas förlåtelse skall predikas i Messias namn för alla folk.' Luk 24:46-47.


/garan

Inga kommentarer: