torsdag 17 maj 2012


Fick ett mail och denna artikel och sätter ut den här!

Ett ”främmande evangelium och en annan Jesus”!

I dag har själva Evangeliet i många sammanhang gjorts om till ett ”främmande evangelium” och man predikar ”en annan Jesus”, det som Bibeln varnar för i 2 Kor.11:3-4. Evangeliet är att människor får höra om Jesus och Hans Frälsningsverk på Korset, att när en människa Omvänder sig till Gud och bekänner sitt behov av Syndernas förlåtelse i tro på Jesus och Hans Försoningsdöd på Korset, ja, då blir denne människa som Bibeln beskriver det andligt ”född på nytt, till en ny skapelse i Kristus”. Men, idag så kapar man bort Jesus från Hans verk på Korset och talat om endast kärlek, gemenskap och om olika välsignelser. Jesus är fortfarande biljetten till Himlen, men då tas inte omvändelsen med, inte heller får talet om synd och syndernas förlåtelse någon plats, detta som är det absolut centrala i Evangeliet. Det enda som får vara med i dagens ”evangelium” är tron på Jesus, men det är en ”annan Jesus” de tror på eftersom Jesus kapats bort från Hans Frälsningsverk på Korset. 

Evangeliets ”anstöt” finns alltid där, den oomvände vill inte naturligt komma till Jesus och Korset, men när människan får höra det sanna Evangeliet så är det ”Guds kraft till Frälsning”. Genom omvändelse och tro på Jesus och Hans Försoningsverk på Korset blir vi frälsta, då går vi genom  omvändelsens trånga port  över till nya skapelser i Kristus, andligt födda på nytt till Jesu lärjungar, då blir vi försonade med Gud och har evigt liv i Himlen.

Många är bedragna i dessa dagar och har kastat både det Bibliska Evangeliet och 2000 år av kristenhetens vittnesbörd av det sanna Evangeliet bakom sig, de har blivit populister, religiösa kvacksalvare i hopp om att fylla sina kyrkor med folk, inte med verkligt omvända och frälsta människor, bara folk som gillar gemenskapen och all gosig verksamhet och allt tal om kärlek och välsignelser. Bli inte en bedragare och bli inte bedragen käre läsare…

Peter Kujala
www.Jesusmissionen.com

Inga kommentarer: