måndag 7 november 2011

Fallit i synd







När vi fallit i synd.

Herren vill hjälpa oss när vi försatt oss i situationer genom vår synd. Vi kan läsa om Kung David som föll för frestelsen när han såg en skön kvinna (Bat-Seba), 2 Sam 11:27. Han försatte sig i en svår situation genom sin synd. Men vi kan läsa om resultatet när han bekände sin synd inför Gud. Det blev konskvenser, men han fick förlåtelse och upprättelse.

David behövde inte göra en massa botgärningar, nej, Guds förlåtelse kan inte köpas genom en syndig människas gärningar. "Ni vet att det inte var med förgängliga ting, silver eller guld, som ni friköptes från det meningslösa liv som ni övertagit från era fäder, nej, det var med blodet från ett lamm utan fel eller fläck, Kristi dyrbara blod," 1 Petr 1:18-19. Kristi blod var grunden också för förlåtelse under Gamla testamentets tid, Gud skrev upp synderna på Jesu kriditkonto tills han utfört försoningen.


David fick efter sin bekännelse åter kontakten med Gud, glädje, frid. Och efter profetens Natans besök skrev David psalm 51. Obekänd synd gör att vi saknar glädjen och friden.

"Låt mig åter få fröjdas över din frälsning
och uppehåll mig med villighetens ande."

Han kom ihåg vad han hade ägt, men som han förlorat. Jesus lovade att vi skulle få hans glädje, "Men jag skall se er igen, och då skall ni glädjas, och ingen kan ta er glädje ifrån er, (Joh 16:22). Nej, ingen kan ta glädjen ifrån oss, om vi inte själv tillåter det genom att släppa in synd. Martin Luther sa: " Där syndernas förlåtelse är, där  är glädje och fröjd."
 
Så länge vi inte bekänner vår synd förlorar vi vår frimodighet och att vittna för andra om Jesu vår frälsare. Vi kan inte ha något fördolt för Herren - han har fullkomlig kunskap om oss, Ps 139.
 
Vi vet att också kung Saulus syndade men han hade prestige och stolthet kan vi läsa i 2 samuelsboken, det var det som var skillnaden mellan David och Saulus.
Hade hab gjort som David hade han också fått förlåtelse. Men Saulus ville inte att det skulle komma fram om jag förstått det rätt. Om du skulle falla i synd, så res dig upp och bekänn på en gång, 1 Joh 1:9. När du bekänt lever du inte längre i en synd som är förlåten och lagd under Jesu blod.
 
Någon har sagt 'När vi lever i gemenskap och vill vandra i ljuset, dvs inte försöker dölja något för honom, så renar Jesus blod oss ständigt, 1Joh 1:7. alltså 'ännu oftare' än vad ögonlocken renar ögonen genom våra blinkningar. Det finns förlåtelse för misslyckande bara vi vill följa Jesus som Herre.
Immunitet mot synden, Rom 4:6-8. David säger: 'Säll är den människa som Herren inte tillräknar missgärning, och i vilkens ande inte finns något svek, Ps 32:2. Man kan inte leva hur som helst och utnyttja nåden på ett felaktigt sätt. Detta är en omöjlighet om man har Jesus som Herre.
 
God bless
/garan

Inga kommentarer: