torsdag 4 augusti 2011

komma till Gud i bön

Tänk vilken förmån vi har att vi får komma till Gud i bönen - umgås med honom - tacka honom - för att vi får kallas Guds barn och det är vi. Vi får fatta tag i hans utsträckta hand och vila i hans kärleksfulla famn när vi upplever tider av svårigheter. Och vi kan hjälpa varandra i förbön.

Ja, vi är Hans barn - lemmar i kristi kropp varandra till tjänst och Jesus Kristus är huvudet för denna sin kropp och han ger oss den näring vi behöver.

Vi umgås med honom i ordet och i bönen. Vi arbetar på så sätt på vår frälsning.
Ordet skall bära frukt i våra liv, hundrafallt, sextiofallt och trettiofallt, Vi gör oss formbara, användningsbara för Guds rike. Vi leds av Honom, lyssnar till Honom. Modlösheten och försagdheten skall bort. ty Gud har gett oss en kraftens och kärlekens Ande.

'När vi nu har en mäktig överstepräst som stigit upp genom himlarna, jesus, Guds Son, låt oss då hålla fast vid vår bekännelse.

Vi har inte en överstepräst som är oförmögen att känna med oss i våra svagheter, utan en som har prövats på alla sätt och varit som vi men utan synd.

Låt oss därför frimodigt träda fram till nådens tron för att få förbarmande och nåd i den stund då vi behöver hjälp.' Hebr.4:14-16.

Inga kommentarer: