söndag 7 augusti 2011

Faderns nådegåva..

De som tagit emot 'nådegåvan Jesus Kristus' är välsignad med all den andliga välsignelse som genom Krisus finns i himmelen, 'halleluja' säger det i mitt innre. Gud Fadern har utvalt oss i Kristus till att stå heliga och fläckfria inför sig i kärlek. Vi skall förenas med honom detta är Hans vilja.

I Jesus Kristus genom hans blod har vi friköpts och fått förlåtelse för våra synder - vilken nåd från Gud, Fadern som har låtit flöda över oss. Allt detta hade Gud fattat/beslutat i Kristus och denna plan skulle genomföras när tiden var inne; alltså att sammanfatta alltting i Kristus, allt i himlen och på jorden. 'Wow' vilka ord!

I Kristus har vi också fått den helige Ande som ett segill. Den är en borgen för Att Guds folk skall förlossas och Gud få pris och ära.

Sedan vi kommit  till tro får vi be den bön som Paulus bad: ' Att vår Herre Jesu kristi Gud härlighetens Fader skall ge oss en vishetens och uppenbarelsens Ande så att vi får en rätt kunskap om honom; 'vem han är' etc. Och att vårt hjärta blir upplysta så att vi verkligen förstår vilket hopp kan har kallat oss till och hur rik på hans härlighet hans arv bland oss som tror. Och vilken oerhört stor hans makt är i oss som tror, därför att hans väldiga kraft är verksam. 'Tänk' samma kraft. Med denna kraft verkade han i Kristus när han uppväckte honom från de döda och som nu sitter på Faderns högra sida i himlen, över alla härskare och makter, krafter och herravälden. Ja, över alla namn som finns att nämna, såväl i denna tiden som i den kommande. Allt lade Gud Fadern under hans fötter. Och han som är huvud över allting gjorde han till huvud för församlingen som är hans kropp, fullheten av honom som helt uppfyller allt.

Som Kristi kropp är församlingen en storhet som har hela sitt liv i hans uppståndelsekropp. Fullheten av hans frälsning bor i den som i ett tempel.
                (Kommentar i Folkbibeln till Ef 1:23).

Inga kommentarer: