söndag 23 oktober 2011

andliga manifestationer

Det talas mycket idag om andliga manifestationer. En del faller till golvet, en del börjar skratta, andra dansar etc.

Vi ska inte söka manifestationerna utan Gud. Att det sedan förekommer det tror jag på. Men, alla manifestationer är inte ett tecken på att det är den helige Ande. Vi måste pröva och behålla det som är gott och utav Gud.

Vi läser i Apg vad andeuppfyllelsen resulterade i. Lärjungarna hade stängt in sig av fruktan, men vid andeuppfyllelsen går de frimodigt ut och predikar om Jesus. Det hände något – de hade tagit emot Anden och den kraft han förmedlade. Den helige Ande ger oss övernaturlig kraft, mod och glädje för att vi ska kunna vara effektiva kristna.
1 Tim.1:7.

Den helige Andes uppgift är att göra Jesus levande för oss som det står i Joh.16:14. Jesus talar mycket om den helige Ande, men den helige Ande talar inte mycket om sig själv utan han fokuserar alltid på Jesus Det står om vad som hände när Petrus predikade i Kornelius hus hur de började tala i tungor och började prisa Gud. Varför? Jo, den helige Ande målade Jesus för deras innre ögon. De såg Jesus, upplevde hans härlighet och ett behov att prisa honom vällde fram inom dem.

 Den helige Ande levandegör Jesus för oss och hjärtat fylls med glädje och vi flödar över av sköna ord.

Låt oss prisa Herren för den han är – konungars konung och Herrarnas Herre.

'Där Herrens Ande är, där är frihet!'

Inga kommentarer: